Haluatko historiankirjoittajaksi?

Haluatko historiankirjoittajaksi?

Bli först med att recensera denna produkt

Tillgänglighet: I lager

Only 1 left

26,00 €

Översikt


Lappalainen, Jussi
Haluatko historiankirjoittajaksi?
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 895
Turenki 2021, 2.p., 203 s.

Detaljer

Haluatko historiankirjoittajaksi on käytännön työtapaopas historian tutkimusta aloittaville, niitä vasta suunnitteleville sekä harrastajatutkijoille. Kirja kuljettaa lukijansa havainnollisesti tutkimusidean synnystä aina valmiin tekstin julkaisemiseen saakka ja opettaa kädestä pitäen tietokoneen mahdollisimman monipuolista hyödyntämistä historiankirjoittamisen prosessin eri vaiheissa. Kirjasta henkii sanoma sekä historiantutkimuksen vaativuudesta että sen hauskuudesta.

Kirja ei juurikaan 'taivastele' teorioilla, vaan pitää koko ajan jalat tiukasti maan pinnalla. Se painottaa huolellista suunnittelua, kysymyksenasettelua ja ajatustyötä. Siinä ovat myös yksinkertaiset perusohjeet aineistojen matemaattisesta käsittelystä ja niiden havainnollistamisesta diagrammein ja kartoin. Erityisesti kirja korostaa kirjoittamisen ja kielen tärkeyttä historian tutkimustyön kaikissa vaiheissa.

Kirjan tekijän, emeritusprofessori Jussi T. Lappalaisen taustalla on monikymmenvuotinen työ tutkijana ja yliopistonopettajana, mutta myös kokemusta sanomalehden ja kustannusliikkeen toimittajana. Hänen asiantuntemuksellaan tätä kirjaa ei ole ollut tarvetta kirjoittaa otsa syvässä tieteen rypyssä. Vankan ja käytännönläheisen tietopaketin lisäksi kirja tarjoaa paikoin riemastuttavan hauskan lukukokemuksen.

Mer information

ISBN 978-951-746-410-9
ISSN 0355-1768