Zoomataan universumiin

Zoomataan universumiin

Be the first to review this product

Availability: In stock

€32.00

Quick Overview


Scharf, Caleb
Zoomataan universumiin. Matka maailmankaikkeuden mittoihin. Kuvitus Ron Miller
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Ursan julkaisuja 159
Tallinna 2018, 218 s.

Details

Suurin tuntemamme mitta on koko havaittavan maailmankaikkeuden halkaisija, 10 potenssiin 27 metriä. Kaikkein pienin on Planckin pituus 10 potenssiin -35 metriä, lyhin mielekäs matka fysiikassa. Näiden kahden mitan välissä on kaikki, minkä voimme havaita. Elämän mittakaava on vain kapea viipale kaikesta.

Tutkija Caleb Scharfin ja kuvittaja Ron Millerin teoksessa matka maailmankaikkeuden mittoihin on 62 askelta pitkä. Niillä matkataan kaukaisimman kosmoksen ääriltä atomia pienempään kvarkkien ja kvanttien maailmaan. Tähän kaikkeen tutustutaan upeiden kuvien ja infografiikoiden kautta.

Sekä kosmisen että pienen mittakaavan ymmärrys on lisääntynyt valtavasti. Erityisesti tutkimus on muuttanut käsityksiämme kompleksisuudesta ja kompleksisista järjestelmistä, kuten elävistä olennoista. Kirjan kantavana teemana on ihmisen luontainen uteliaisuus ja kyky nähdä oman näkökulmansa ulkopuolelle.

Caleb Scharf tutkii elinkelpoisia eksoplaneettoja ja työskentelee Columbia Astrobiology Centerin johtajana. Häneltä on aiemmin suomennettu teos Kopernikuskompleksi (Ursa 2015). Ron Miller on palkittu kuvittaja ja kirjailija, jonka töitä on julkaistu mm. Natural Geographicissa, Scientific Americanissa ja useissa kirjoissa. Teoksen infografiikoista vastaa 5W Infographics.

Additional Information

ISBN 978-952-5985-59-7
ISSN 0357-7939