Rahan ajat

Rahan ajat

Be the first to review this product

Availability: In stock

€15.00

Quick Overview


Rahan ajat. Toim. Jyrki Pöysä, Juhana Venäläinen ja Tiina Seppä
Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura
Rajansiirtäjä 1
Vantaa 2018, 129 s.

Details

Elämme aikaa, jossa raha läpäisee, määrittää ja mittauttaa lukemattomin tavoin sosiaalisia suhteita ja kulttuurisia muotoja. Raha “neutraalina tosiasiana” pyrkii piiloutumaan persoonattoman abstraktiutensa taakse, jolloin otteen siitä saa vain sen konkreettisissa käyttöyhteyksissä. Niinpä tässä Rahan ajat-teoksessa ei olekaan tavoitteena kirjoittaa rahan kulttuurihistoriaa tai kulttuurin rahahistoriaa yleensä, vaan tunnistaa ja keriä auki juonteita, joiden kautta raha kunakin hetkenä tekee itsensä ajanmukaiseksi.

Rahan ajat koostuu neljästä kirjoituksesta, jotka käsittelevät rahaa sen paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä konteksteissa. Kirjoituksissa tematisoituvat rahan puute ja liiallisuus, taloudenpidon eli ”raha-asioiden” sukupuolittuneet merkitykset sekä rahatalouden uudenlainen finansialisaatio. Rahan ajat ovat välähdyksennopeita, mutta tarvittaessa myös hitaita tai peräti paikoilleen pysähtyneitä. Kirjoittajat tulevat perinteen- ja kulttuurintutkimuksen tieteenaloilta.

Rahan ajat aloittaa Suomen Kansantietouden Tutkijain Seuran uuden Rajansiirtäjä-sarjan. Kansanuskon rajansiirtäjät olivat olentoja, jotka öisin muuttelivat rajamerkkien paikkaa pitäen samalla levottomuutta herättävää meteliä yön pimeydessä. Uusia avauksia, tieteellistä uteliaisuutta ja kokeilumieltä edistämään tarkoitettu julkaisusarja sopii erinomaisesti taloutta uudella tavalla tarkasteleville kirjoituksille.

Additional Information

ISBN 978-951-9451-11-4
ISSN 2490-0435