Nuorten yhteiskunnallinen osallistuminen ja oikeistopopulismi

Nuorten yhteiskunnallinen osallistuminen ja oikeistopopulismi

Be the first to review this product

Availability: In stock

€28.00

Quick Overview


Nuorten yhteiskunnallinen osallistuminen ja oikeistopopulismi. Toim. Vesa Puuronen ja Kari Saari
Nuorisotutkimusseura
Nuorisotutkimusseura. Julkaisuja 192
Helsinki 2017, 316 s.

Details

Nuorison väitetään olevan poliittisesti apaattista ja välinpitämätöntä. Väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Nuorten yhteiskunnallinen kiinnostus ja vaikutuspyrkimykset eivät käänny korkeiksi äänestysprosenteiksi, mutta nuorten aktiivisuuden kokonaiskuva on monisärmäisempi kuin uskotaan.

Nuorten yhteiskunnallinen osallistuminen ja oikeistopopulismi -artikkelikokoelmassa paneudutaan suomalaisnuorison yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja erilaisiin näkemyksiin sekä kokemuksiin koskien populismia, puolueita, suvaitsevaisuutta, etnisiä vähemmistöjä ja muita ajankohtaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä. Nuoret arvostavat tasa-arvoa ja demokratiaa, mutta myös populismi saa kannatusta. Osa nuorista suhtautuu vähemmistöihin torjuvasti. Monet ovat huolissaan hyvinvointivaltion romuttumisesta. Suomessa tarvitaan toimia oikeistopopulistisen ideologian hillitsemiseksi nuorten keskuudessa.

Artikkelikokoelma perustuu vuosina 2011–2015 toteutettuun laajaan kysely-, haastattelu- ja etnografiseen tutkimukseen. Euroopan unionin rahoittama MYPLACE-hanke toteutettiin neljässätoista Euroopan maassa, joista jokaisessa tarkasteltiin kahta toisistaan eroavaa aluetta. Suomen tutkimuspaikkakuntia olivat Kuopio, Pielisen Karjalan Lieksa ja Nurmes.

Additional Information

ISBN 978-952-7175-32-3
ISSN 1799-9219