Utile dulci

Utile dulci

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

10,00 €

Kuvaus


Utile dulci. Antiikin kulttuurin opetuksesta ja harrastuksesta. Toim. Ilkka Kuivalainen, Leena Pietilä-Castrén ja Hanne Selkokari
Taidehistorian seura - Föreningen för konsthistoria
Taidehistoriallisia tutkimuksia - Konsthistoriska studier 50
Tallinna 2018, 232 s.

Yksityiskohdat

Antiikin kulttuuri – länsimaisen kulttuurin perusta – kreikkalais-roomalainen maailma. Miten sitä kutsuukaan, sen vaikutus tuntuu myös kaukaisessa pohjolassa etäällä antiikin Kreikan ja Rooman välittömästä vaikutuspiiristä. Antiikin kulttuurin perintö näkyy meillä rakennetussa miljöössä, julkisten taideteosten muotokielessä, nimissä, jokapäiväisessä kielenkäytössä ja pitkässä opetustraditiossa. Sen sijaan Suomessa ei ole antiikin kulttuurille omistettua museota, vaikka kiinnostus antiikin aineelliseen kulttuuriin ja antiikkiesineiden keräilyyn on ollut aktiivista valistuksen ajasta lähtien ja jatkunut aina tähän päivään.

Utile dulci. Antiikin kulttuurin opetuksesta ja harrastuksesta valottaa antiikin aineellisen kulttuurin aihepiiriä kymmenessä artikkelissa. Niissä kerrotaan klassillisen arkeologian yliopisto-opetuksen vaiheista, kreikkalaisten ja roomalaisten esineiden keräilyn historiasta, antiikin taiteen muotokielestä rakennuksissa sekä henkilöistä, jotka ovat toiminnallaan vaalineet antiikin perintöä.

Kirjoittajia yhdistää elävä kiinnostus klassiseen arkeologiaan, toimiminen elämän eri aloilla antiikin kulttuurin hyväksi ja ennen kaikkea halu lisätä tietoa yhteisestä kulttuuritraditiosta.

Lisätiedot

ISBN 978-952-5533-23-1
ISSN 0355-1938