Tuntematon korkeakoulutus

Tuntematon korkeakoulutus

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

31,00 €

Kuvaus


Tuntematon korkeakoulutus. Toim. Jani Ursin ja Reetta Muhonen
Suomen kasvatustieteellinen seura
Kasvatusalan tutkimuksia – Research in Educational Sciences 80
Jyväskylä 2020, 250 s.

Yksityiskohdat

Ohjaako raha korkeakoulujen kansainvälistymistä? Ovatko pitkät koulutusajat se hinta, jonka maksamme koulutusmahdollisuuksien yhdenvertaisuusperiaatteesta? Nopeuttavatko todistusvalinnat korkeakouluopintojen aloittamista tai helpottavatko ne ensikertalaisten hakuprosessia?

Tämä kirja pureutuu näihin kysymyksiin uusimman tutkimustiedon näkökulmasta. Kirjan ensimmäisessä osassa pohditaan, mitä haasteita ja mahdollisuuksia kansainvälistyminen tuottaa korkeakouluille, henkilökunnalle ja opiskelijoille. Kirjan toisessa osassa käydään kriittistä keskustelua yliopistojen opiskelijavalinnoista, valintajärjestelmästä ja opintourien pitkittymisestä.

Tuntematon korkeakoulutus -teos tekee näkyväksi korkeakoulupoliittisten ideaalien keskinäisiä jännitteitä. Tiedostammeko, mitä asioita korkeakoulu- ja tiedepolitiikassa halutaan edistää, kun puhutaan kansainvälistymisestä? Millaisia seurauksia kansainvälistämispolitiikalla voi olla? Entä millaisia ideologisia jännitteitä syntyy, kun poliittisin toimenpitein pyritään laskemaan korkeakouluopintojen aloitusikää?

Kirja sopii tutkijoille, opettajille, opiskelijoille, korkeakoulujen kehittäjille, koulutuspoliittisille päättäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lisätiedot

ISBN 978-952-5401-88-2
ISSN 1458-1094