Singulaarinen pluraalinen oleminen

Singulaarinen pluraalinen oleminen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

31,00 €

Kuvaus


Nancy, Jean-Luc
Singulaarinen pluraalinen oleminen. Suom. Viljami Hukka ja Anna Nurminen
Tutkijaliitto ry
Paradeigma
Tallinna 2021, 268 s.

Yksityiskohdat

Singulaarinen pluraalinen oleminen on Jean-Luc Nancyn pääteos, ainutlaatuinen ontologinen ja eettinen tutkielma maailmasta, jossa olevia on lähtökohtaisesti monenlaisia ja oleminen ei koskaan ole yhtenäistä eikä valmista vaan moninaista, hajanaista, sirpaleista ja alati kehkeytyvää.

Pääoman, markkinatalouden ja globalisaation kaltaiset voimat vaikuttavat yhdenmukaistavan maailmaa ja tyhjentävän sen mielestä. Tästä huolimatta juuri meidän aikakautemme on Nancyn mukaan oikea aika ajatella sitä, miten oleminen näyttäytyy meille, miten me näyttäydymme toinen toisillemme ja miten olemme toinen toistemme kanssa. Olemisen ainutkertaisen moninainen luonne ja sen mieli on ajattelun haaste, jota on pohdittava tässä ja nyt.

Singulaarinen pluraalinen oleminen sisältää pääesseen nimeltä "singulaarisesta pluraalisesta olemisesta" sekä neljä muuta esseetä, jotka tarjoavat uusia tapoja ajatella muun muassa valtiollista suvereeniutta, sotaa, tekniikkaa, monikulttuurisuutta sekä globaalia maailmanjärjestystä ja sen edellyttämää globaalia vastuuta.

Lisätiedot

ISBN 978-952-7093-23-8
ISSN Ei