Roomalainen keittokirja

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Loppu varastosta

45,00 €

Kuvaus


Roomalainen keittokirja. Toim. Tuulikki Elo, Heikki Laakkonen & Eero Valjakka
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 858
Hollola 2002, 211 s.

Yksityiskohdat

Alkuteos: Apicius, De re coquinaria.
Roomalaiset olivat mestareita ruoan valmistuksessa ja herkuttelussa. Antiikin keittiöön kuuluivat muiden muassa viinit, pyörykät, murekkeet, vihannes- ja linturuoat, villieläimistä valmistetut ruoat ja merenantimet. Ensimmäisellä vuosisadalla jKr. eläneen ritari ja kulinaristi Apiciuksen reseptikokoelma lienee ensimmäinen kokonaisena meidän aikaamme asti säilynyt keittokirja. Teos avaa keittiön kautta tien Rooman kulttuurihistoriaan.

Lisätiedot

ISBN 951-746-360-X
ISSN 0355-1768