Metallin mies

Metallin mies

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

Only 1 left

28,00 €

Kuvaus


Liljeström, Markku
Metallin mies. Valdemar Liljeströmin elämä 1902–1960
Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
THPTS erillisjulkaisut
Turenki 2019, 500 s.

Yksityiskohdat

Valdemar Liljeströmin tie kulki pietarilaisen kodin löytölapsesta SAK:n vaikutusvaltaisen Metallityöväen Liiton puheenjohtajaksi, kansanedustajaksi ja ministeriksi Hänen värikäs persoonansa loi tarinat legendaarisesta ammattiyhdistysjohtajasta. Sotavuosien jälkeen Metalliliitto oli etulinjassa puolustamassa kansanvallan pohjoismaista linjaa kommunistien haastaessa liiton johtoa.

Liljeström tuli tunnetuksi suorista ja hyvistä suhteista teollisuuden vuorineuvoksiin eikä kaihtanut vastatuuleen kulkemista ja riskinottoa. Hän oli intohimoinen ja jyrkkä kotimaisen teollisuuden puolustaja. Sittemmin hän sitoi ammattiyhdistysliikettä tukemaan ulkomaankaupan vapauttamista.

Tutkimus tuo uutta tietoa muun muassa SDP:n ja SAK:n hajaannuksen vuosista. Liljeström ajoi itsenäisen ammattiyhdistyspolitiikan linjaa ja päätyi sosialidemokraattisen puolueen oppositioon. Hänestä tuli omaa tietään kulkeva sovintomies.

Valt. maisteri Markku Liljeström on kirjoittanut laajaan arkistoaineistoon perustuvan elämäkerran isästään. Kirjoittajalla itsellään on monivuotinen kokemus työstä ammattiyhdistysliikkeessä.

Lisätiedot

ISBN 978-952-5976-77-9
ISSN Ei