Luterilaisuuden ytimessä

Luterilaisuuden ytimessä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

20,00 €

Kuvaus


Luterilaisuuden ytimessä. Professori Antti Raunion 60-vuotisjuhlakirja. Toim. Matti Kotiranta
Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura
Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisuja 288
Vantaa 2018, 245 s.

Yksityiskohdat

Luterilaisuuden ytimessä tarkastelee luterilaisuuden ydinsisältöjä ja ajankohtaisia kysymyksiä neljän teeman näkökulmasta. Ensimmäisen kokonaisuuden muodostavat Martti Lutherin teologia ja suomalainen Luther-tutkimus. Toisessa osassa painopiste siirtyy Lutherista luterilaisuuden teologiaan ja kolmannessa näkökulma laajenee ekumeeniseen luterilaisuuteen ja luterilaisuuden globaaleihin ulottuvuuksiin. Neljäs kokonaisuuus keskittyy uskon ja tiedon välisen suhteen pohdintaan.

Suomalainen Luther-tutkimus on herättänyt paljon kiinnostusta niin akateemisissa kuin kirkollisissakin yhteyksissä. Luterilaisuuden ytimessä kunnioittaa profesori Antti Raunion elämäntyötä hänen täyttäessään 60 vuotta. Raunion tutkimukset ovat käsitelleet muun muassa uskon ja rakkauden suhdetta, kultaista sääntöä, luterilaista sosiaalietiikkaa sekä luterilaista spirituaalista teologiaa luoden välineitä Lutherin teologian ymmärtämiseen ja soveltamiseen.

Juhlakirjan kirjoittajat ovat eturivin Luther-tutkijoita, Antti Raunion työtovereita sekä entisiä ja nykyisiä oppilaita. Luterilaisuuden ytimessä on myös Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran vuoden 2018 vuosikirja. Teos avaa innostavia näkökulmia luterilaisuuden historiaan ja ajankohtaisiin kysymyksiin.

Lisätiedot

ISBN 978-952-7272-01-5
ISSN 0356-9349