Ilmoitus, kirkko ja etiikka

Ilmoitus, kirkko ja etiikka

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

24,00 €

Kuvaus


Karttunen, Tomi
Ilmoitus, kirkko ja etiikka. Dietrich Bonhoefferin teologia
Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura
Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisuja 293
Vaasa 2020, 289 s.

Yksityiskohdat

Dietrich Bonhoeffer (1906–1945) kuuluu 1900-luvun merkittävimpiin luterilaisiin ja ekumeenisiin teologeihin. Häntä on pidetty ehkä huomattavimpana Martti Lutherin teologian tulkitsijana ja päivittäjänä modernilla ajalla. Bonhoefferin vaikutus säteilee edelleen niin kirkkojen elämään kuin yhteiskunnalliseen keskusteluun eri puolilla maailmaa.

Tämä tutkimus on ensimmäinen suomenkielinen Bonhoefferin teologian ja elämäntyön kokonaisesitys. Tutkimusta ohjaa kysymys millainen merkitys Bonhoefferin ajattelulla on tänään. Kirja tutustuttaa paitsi modernin teologian keskeisiin aiheisiin myös ajankohtaisiin teologiaa ja etiikkaa koskeviin teemoihin. Aiheina ovat uskontojen ja ideologioiden kohtaaminen, yksilöä kunnioittavan yhteisöllisyyden etsintä ja kirkon tehtävän hahmottaminen ajan haasteiden ristipaineessa.

Dosentti Tomi Karttunen on Bonhoefferistä väitellyt teologi, joka työskentelee Suomen ev.lut. kirkon Kirkkohallituksen ulkoasiain osastossa ekumenian ja teologian johtavana asiantuntijana.

Lisätiedot

ISBN 978-952-7272-06-0
ISSN 0356-9349