Ikkunalla

Ikkunalla

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

20,00 €

Kuvaus


Ikkunalla. Näkymiä sukupuoleen, tilaan ja aikaan. Kirsi Saarikankaan juhlakirja. Toim. Julia Donner, Hanna Johansson ja Emma Lilja
Taidehistorian seura - Föreningen för konsthistoria
Taidehistoriallisia tutkimuksia - Konsthistoriska studier 51
Vantaa 2020, 125 s.

Yksityiskohdat

IKKUNALLA. Näkymiä sukupuoleen, tilaan ja aikaan on taidehistorian professori Kirsi Saarikankaalle omistettu juhlakirja.

Kirsi Saarikangas on tehnyt pitkän uran tutkijana, opettajana ja väitöskirjojen ohjaajana. Hän on toiminut useiden tutkimushankkeiden innostavana johtajana ja kannustanut monia sukupuolen ja taidehistorian opiskelijoita tutkijanuralle. Kirsi Saarikangas on avarakatseinen, eri tieteenalojen keskusteluja taitavasti omassa työssään yhdistävä ajattelija.

Juhlakirja koostuu Kirsi Saarikankaan ystävien, kollegojen ja oppilaiden artikkeleista. Kirja valottaa laajasti hänen kiinnostuksen kohteitaan; arkkitehtuurin ja eletyn tilan tutkimusta, yksityisen kodin piiriä ja siinä muodostuvia merkityksiä, ruokakulttuuria, katseen etiikkaa, maisemaa ja kaupunkeja kerrostuneine piirteineen, puistoineen ja yliopistoineen.

Juhlakirja on sukellus taidehistorian monipuoliseen ja rikkaaseen maailmaan, jota Kirsi Saarikangas on ollut pitkän uransa aikana rakentamassa.

Lisätiedot

ISBN 978-952-5533-24-8
ISSN 0355-1938