Aatteita ja osakuntahenkeä

Aatteita ja osakuntahenkeä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

37,00 €

Kuvaus


Ahokas, Lari
Aatteita ja osakuntahenkeä. Hämäläis-Osakunnan historia 1970-2020
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 111
Tallinna 2020, 423 s.

Yksityiskohdat

Aatteita ja osakuntahenkeä kattaa Hämäläis-Osakunnan historian vuodesta 1970 nykypäivään.

Itsenäinen teos tarjoaa odotetun jatkon Seppo Kuusiston kahdelle aiemmalle historiateokselle (1978).

Tarkastelun kohteena olevaa ajanjaksoa sävyttävät monet muutokset osakunnan toimintaympäristössä. Helsingin yliopiston osakuntalaitos oli 1970-luvun alkuun tultaessa ajautunut kriisiin ja sen ennustettiin päätyvän historian romukoppaan muutamassa vuodessa. Hämäläis-Osakunta oli yksi harvoja osakuntia, jotka kykenivät uudistamaan toimintaansa ja tarjoamaan palveluitaan yhä laajemmalle opiskelijajoukolle. Näistä ajoista lähtien osakunta onkin ollut jäsenmäärältään Suomen suurin.

Teos tuo uutta näkökulmaa Helsingin yliopiston opiskelijoiden aatteelliseen kehitykseen 1970-luvulta nykypäivään yliopiston suurimman opiskelijayhteisön kautta tarkasteltuna. Kirja myös tarkentaa kuvaa viime vuosikymmenten opiskelijamaailmassa vaikuttaneista aatesuuntauksista, niiden kehityksestä ja keskinäisestä vuorovaikutuksesta.

Viimeksi kuluneen puolen vuosisadan aikana Hämäläis-Osakunta on lyönyt leimansa paitsi Helsingin yliopiston opiskelijaelämään, myös lukuisille muille elämänaloille. Ilman sitä näyttäisivät toisenlaisilta koko Suomen rockklubiskene, pääkaupunkiseudun teatteritarjonta kuin kolmostien linjauskin.

Lisätiedot

ISBN 978-952-222-694-5
ISSN 2323-7392